Allergieën en intoleranties

Het lijkt erop dat voedingsallergieën en voedselintoleranties tegenwoordig vaker voorkomen dan vroeger, hoewel de exacte oorzaak complex is en nog steeds onderwerp van onderzoek is. Ondanks het schijnbaar vaker voorkomen van deze ongemakken, focussen reguliere artsen tijdens een consult nog steeds enkel op wat je niet mag eten, en krijg je verder weinig ondersteuning.

 

Ik kreeg zelf op zeer jonge leeftijd te maken met tal van voedingsintoleranties en allergieën. Voor mij als ‘Bourgondiër’ was dit enorm overweldigend. Ik zat met eindeloos veel vragen en vond weinig tot geen ondersteuning. Kon ik nog op restaurant? Kon ik nog gezellig gaan eten bij vrienden? Kon ik met deze problematiek nog op reis gaan?

 

Ik besloot me te verdiepen in dit onderwerp, behaalde een Master Health & Nutrition en baande me zo een weg doorheen de wereld van allergieën en intoleranties.

 

In mijn praktijk benut ik mijn kennis en ervaring om jou aan te leren wat en hoe je kan eten.

Ik weet uit eigen ervaring dat de wereld op zijn kop staat na zo’n diagnose, en ik help jou graag help om orde en zelfs plezier te scheppen in de chaos die daarna volgt.

 

Wanneer je in mijn praktijk op consultatie komt krijg je concrete handvaten om mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld een lijst mee met producten die je nog mag eten en waar je ze kan vinden.

 

Waar kan ik jou specifiek mee helpen:

  • Je hebt vage klachten zoals opgeblazen buik
  • Prikkelbare darm
  • Je hebt een kruisallergie
  • Je hebt een histamineproblematiek
  • Je hebt vaak last van eczeem of migraine
  • Je hebt diabetes of bent prediabeet
  • ...

 

Wil je graag een afspraak?

Dit kan via de online agenda of bel 0476 630 801