Menopauze

Op 1 januari 2023 telde de Belgische bevolking 5.936.147 vrouwen. Elk van deze vrouwen krijgt te maken met de menopauze. Toch rust hier nog een groot taboe op. Los van de bekende overgangsklachten zoals slaapstoornissen, opvliegers en nachtelijk zweten. Zijn er nog veel andere overgangsklachten: migraine, stemmingswisselingen, slecht concentreren, droge huid, vaginale klachten, incontinentie,… Door het taboe dat op dit onderwerp rust zijn deze klachten door sommige vrouwen zelfs niet thuis te brengen, omdat ze simpelweg niet weten dat deze gevolg zijn van de menopauze.

 

Ik ben me in de menopauze gaan verdiepen en specialiseren omdat ik zelf wou begrijpen waarom mijn lichaam zo ingrijpend aan het veranderen was. De menopauze begrijpen, ontdekken wat de valkuilen van de menopauze waren, en hoe deze te overwinnen was voor mij een ontzettende verademing, die ik dan ook graag wil delen en bespreekbaar wil maken.

 

We gaan samen aan de slag door te gaan kijken in welke fase van de overgang/menopauze jij je bevindt, wat jouw klachten zijn, en daarna zoeken we samen naar oplossingen die voor jou haalbaar zijn om toe te passen.

 

Waar kan ik jou specifiek mee helpen:

  • Je weer beter voelen in je veranderende lichaam
  • Gewicht onder controle houden
  • Slaapkwaliteit verbeteren
  • Leren welke voeding je helpt tijdens de overgang en in de menopauze zodat je minder kwaaltjes ervaart zoals bv. Opvliegers
  • ...

 

Wil je graag een afspraak?

Dit kan via de online agenda of bel 0476 630 801